« DirectoryServices Bes… | Home | Playlists voor Squeez… »

Upgrade van DSM en Squeezeboxserver op Synology

Zaterdag 04 Juni 2011 at 09:22 am. Gebruikte Tags:

Ook op een NAS is het aangeraden om geregeld software updates en patches te installeren. Dit is de procedure op een Synology DS210j.

Op http://www.synology.com/support/download.php?lang=nld kies je hoeveel sleuven jouw NAS heeft en vervolgens het juiste model. Zo kom je in een tabel met geschikte software. Klik op de downloadlink van DSM Europe. Je hebt nu een .pat bestand in je downloadmap.

Op de webinterface van je NAS navigeer je naar het configuratiescherm en kiest daar 'Update DSM'. In het dialoogvenster "bestand kiezen", selecteer je het .pat bestand en klik je [OK]. Na enkele minuten verschijnt een statusvenster: "De DSM-versie is de meest recente versie".

Op de downloadpagina kan je ook Synology Assistant, Download Redirector en Server afhalen. Hierbij heb je het .spk bestand nodig. Er staat ook een .exe bestand, dat heb je nodig als je Squeezeboxserver op je PC wil installeren.

Op je NAS kies je onder Admin > pakketbeheer. Selecteer Squeezeboxserver en klik op [bijwerken]. Selecteer in het dialoogvenster het .spk bestand en klik [openen], [volgende], [toepassen]. Wacht op de melding "Dit pakket werd bijgewerkt" en klik dan [OK], [uitvoeren] en na "weet u zeker dat..." [JA] en tenslotte [OK].

Geen reacties(optioneel veld)
(optioneel veld)
Wil je deze eenvoudige vraag beantwoorden, zodat ik weet dat je geen spamrobot bent, a.u.b.?

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.