« NiMH herlaadbare batt… | Home | vind DNSrecords met P… »

Supertweet

Vrijdag 10 September 2010 at 11:31 am. Sinds 1 sep 2010 werkt basic authentication  niet meer bij Twitter. Vele twitterclients werken hierdoor niet meer. Ook cURL is blijkbaar nog niet aangepast om de "nieuwe" authenticatie te gebruiken. Daardoor kon mijn icinga-server geen tweets meer verzenden. Om met Oauth in te loggen zijn er verschillende omslachtige procedures, zoals curlicue, twurl en tweepy. De oplossing met supertweet was echter in twee minuten uitgevoerd.

Maak een account aan op http://supertweet.net : sign up en vul een gebruikersnaam in (hierbij moet je op http://twitter.com aanloggen met de te gebruiken twitter-account). Kies een paswoord waarmee je op supertweet wil inloggen. De website adviseert expliciet om NIET je twitterpaswoord te gebruiken.

Om nagios / icinga tweets te laten sturen is er een command nodig met de volgende command_line:

/usr/bin/curl -u "supertweetgebruikersnaam:supertweetpaswoord" -d "status=$HOSTNAME$is $HOSTSTATUS$ enz." http://api.supertweet.net/1/statuses/update.json

That's it.

Geen reacties(optioneel veld)
(optioneel veld)
Wil je deze eenvoudige vraag beantwoorden, zodat ik weet dat je geen spamrobot bent, a.u.b.?

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.